PS3 Custom Firmware 4.21... het onstaan!

Door Senaxx op vrijdag 26 oktober 2012 14:01 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 5.975

Het was eindelijk zover.... Echte nieuwe Custom Firmware voor de Playstation 3. Na de eerste hack van de PS3 in 2010 met PS3 Custom Firmware 3.55 zijn we na 2 jaar weer een nieuwe custom firmware verder. Ditmaal gebaseerd op de bijna laatste firmware beschikbaar 4.21

Het begin
In de "underground" was het al een tijdje bekend dat er in de officiŽle firmware van 4.21 een bug zat waardoor deze gedecrypt kon worden. En hier werd toen al stilletjes gewerkt aan een Custom Firmware 4.21 (CFW), alleen hier zat nog aardig wat werk aan en hier zou ook nog aardig wat extraatjes in komen. Dit was niet publiekelijk bekend totdat DeanK de maker van de populaire game manager in 1 van zijn multiMAN updates naar buiten bracht dat hij ondersteuning voor CFW 4.21 had ingebouwd. Hierop kwamen toen veel geruchten op gang dat 4.21 CFW er toch echt aan zat te komen.

De verbijstering
Ik kreeg een mailtje doorgestuurd of ik een nieuwe custom firmware wou gaan testen. Ik moest van een BlueDisk site (leek erg scammerig) een firmware download tooltje downloaden en in mijn mailtje werden er ook netjes 3 cd-keys meegeleverd om deze firmware te mogen downloaden. Nadeel van deze methode was ook dat ik mijn eigen eid0 hier in moest toevoegen om een firmware te kunnen genereren. En deze CFW dus gebonden was aan mijn console zonder dat je deze bij iemand anders kon installeren.

Diep in de nacht begon ik met het installeren van deze zogenaamde Custom Firmware 4.25. Ik was niet zo bang dat er iets kon gebeuren omdat ik toch een hardware flasher heb en een back-up heb van mijn NOR. En tot mijn grote verbazing flashte deze firmware netjes mijn PS3 naar CFW 4.25. Snel een paar tests uitgevoerd en bevestigd naar PS3Crunch de website waar ik voor werk. Snel ook een videootje gemaakt om bij het nieuwsbericht te zetten, in mijn opwinding was ik nog vergeten om op record te drukken dus ik mocht het hele voorbeeld nog een keer gaan doen.


Nachtwerk
Na het nieuwsbericht rond 3:30 nachts begon toen het rumoer. Het leek er op dat deze website er geld mee wou verdienen doormiddel van cd-keys te verkopen. Echter dit leek zo, en er is nooit een woord over gezegd op hun site. Maar toch trokken veel mensen deze conclusie, waarom zouden ze anders niet gewoon de CFW beschikbaar stellen?

Ik heb alle mogelijke bestanden die ik destijds in mijn bezit had gedeeld zodat hier onderzocht kon worden hoe dit werkte, en eventueel een CFW van gemaakt kan worden zonder het benodigd zijn van een EID0. Naderhand hoorde ik dat het maar 3 uurtjes heeft geduurd voordat ze door middel van mij en andere bestanden hadden uitgevogeld hoe dit gedaan werd.

Rogero CFW 4.21
Hierop werden de de instructies gegeven hoe je zelf (indien je de kennis hebt) een Custom Firmware 4.21 kan maken op basis van 4.21. En dit gebeurde ook al snel, bijna 24 uur na mijn filmpje van de BlueDisk CFW 4.25 doormiddel van een release van Rogero CFW 4.21.

Het Rogero CFW 4.21 is nog weer een verhaal apart. Dit is voor een nieuwe blogpost!

Reacties


Door Tweakers user Damic, vrijdag 26 oktober 2012 14:50

Mijn vraag, wat kun je er meer mee?

Door Tweakers user GrooV, vrijdag 26 oktober 2012 15:24

Damic schreef op vrijdag 26 oktober 2012 @ 14:50:
Mijn vraag, wat kun je er meer mee?
Backups spelen

Door Tweakers user fotografie999, vrijdag 26 oktober 2012 17:34

Ik heb een kiosk model.... Is het dan ook mogelijk er een CFW op te zetten? (Lijkt me wel)

Door Tweakers user sebastius, vrijdag 26 oktober 2012 17:40

Fijn, iemand die over de Scene blogt. Ik snap er namelijk (nog) niks van en wil er veel over weten. Leuk dat je dit doet!

Door Tweakers user HA5H, vrijdag 26 oktober 2012 20:19

Niet om te zeuren ofzo, tuurlijk hoort dit ook tot de categorie Tweaken, maar is dit wel toegestaan op Tweakers?

Just sayin'..

Door Tweakers user okkies, vrijdag 26 oktober 2012 20:50

ik lees nooit blogs maar dit is wel interessant !

Door Tweakers user DLX, vrijdag 26 oktober 2012 22:48

Ik lees altijd;

ps3hax en ps3crunch voor de dagelijke "ps3 scene" drama :)

Heb zelf geen ps3 meer, maar vind het leuke ontwikkelingen.

Door Tweakers user Hakker, zaterdag 27 oktober 2012 11:04

Haakontje schreef op vrijdag 26 oktober 2012 @ 20:19:
Niet om te zeuren ofzo, tuurlijk hoort dit ook tot de categorie Tweaken, maar is dit wel toegestaan op Tweakers?

Just sayin'..
Ja natuurlijk want gaan we de boel zwart wit bekijken mag je ook niet op je mobo solderen dus wat Mux bv doet is dan ook illegaal, maar niets is minder waar. Hier in Nederland en Europa in zijn geheel KOOP je een product. Wat daarentegen NIET mag is een kopie downloaden van een PS3 spel om die op je geflashde PS3 te spelen. En nee je hoeft daarentegen ook niet te gaan huilen bij Sony als je flash verkeerd is gegaan maarja dat hoef je ook niet te doen wanneer je je CPU overklokt heb en de vonken ervan vlogen ;)

Door Tweakers user Diabl0570, dinsdag 13 november 2012 11:52

Bedankt!
misschien een goeie voor de toekomst:
Lesje hardware flasher ?
Progkeet 1.2 op een nand model :P

ik heb vorige week een progskeet 1.2 full-kit besteld; maar het is allemaal maar slecht gedocumenteerd. solderen, 360 clip, qbs, solderless....

anyhow als ik het uitgezocht heb en er is nog steeds geen goede algemene post over hardware flashers dan zal ik er eentje maken (mijn hardware flasher kennis is alleen beperkt)

Bedankt voor dit artikel, ik kijk er naar uit om volgende delen te lezen.

mvg
Kasper

Door Tweakers user Senaxx, dinsdag 13 november 2012 15:07

Ik had deze blog gepost en helemaal niet gemerkt dat deze al opgepakt was en reacties had gekregen :) Ik zal binnenkort weer eens een nieuwe blogpost doen :)

Door Tweakers user Senaxx, dinsdag 13 november 2012 15:10

Diabl0570 schreef op dinsdag 13 november 2012 @ 11:52:
Bedankt!
misschien een goeie voor de toekomst:
Lesje hardware flasher ?
Progkeet 1.2 op een nand model :P

ik heb vorige week een progskeet 1.2 full-kit besteld; maar het is allemaal maar slecht gedocumenteerd. solderen, 360 clip, qbs, solderless....

anyhow als ik het uitgezocht heb en er is nog steeds geen goede algemene post over hardware flashers dan zal ik er eentje maken (mijn hardware flasher kennis is alleen beperkt)

Bedankt voor dit artikel, ik kijk er naar uit om volgende delen te lezen.

mvg
Kasper
Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel ervaring met NAND modellen. Mijn modellen zijn altijd NOR modellen geweest. Ik kan wel eens even kijke nof het met de progskeet ook mogelijk is om het solderless te doen. Ik meende dat er wel NAND clamps waren voor de NAND modellen.

Door Tweakers user Senaxx, dinsdag 13 november 2012 15:11

GOUDSBS schreef op vrijdag 26 oktober 2012 @ 22:48:
Ik lees altijd;

ps3hax en ps3crunch voor de dagelijke "ps3 scene" drama :)

Heb zelf geen ps3 meer, maar vind het leuke ontwikkelingen.
Ik heb aan beide kanten gewerkt, en ben uiteindelijk toch bij PS3Crunch terecht gekomen. Samen met mijn eigen site (PS3SceneFiles) was dit toch de beste combinatie. Maar ik ben het wel met je eens dat er veel drama is :)

Door Tweakers user Diabl0570, dinsdag 13 november 2012 15:38

@ Senaxx
Klopt voor NAND is er een clip, echter is dit de xbox360 NAND clip, die zou met een paar kleine aanpassingen ook moeten werken op een ps3....

is NOR zo veel verschillend van NAND?

Ik ben met ALLE info over hardware flashers blij :) ik moet namelijk een ps3 voor een vriend downgrade (ik had perongelijk zijn ps3 geupdate naar OFW 3.56). echter heb ik nog geen ervaring met hardware flashers.

mocht je er over na denken om er een tutorial voor te maken,
misschien is een filmpje makkelijk?
dat je het gelijk kan laten zien met mondelingen toelichting.

ps en dan misschien ook in het engels aangezien de rest van de wereld geen nederlands kan verstaan / lezen.

Door Tweakers user Senaxx, dinsdag 13 november 2012 16:34

Diabl0570 schreef op dinsdag 13 november 2012 @ 15:38:
@ Senaxx
Klopt voor NAND is er een clip, echter is dit de xbox360 NAND clip, die zou met een paar kleine aanpassingen ook moeten werken op een ps3....

is NOR zo veel verschillend van NAND?

Ik ben met ALLE info over hardware flashers blij :) ik moet namelijk een ps3 voor een vriend downgrade (ik had perongelijk zijn ps3 geupdate naar OFW 3.56). echter heb ik nog geen ervaring met hardware flashers.

mocht je er over na denken om er een tutorial voor te maken,
misschien is een filmpje makkelijk?
dat je het gelijk kan laten zien met mondelingen toelichting.

ps en dan misschien ook in het engels aangezien de rest van de wereld geen nederlands kan verstaan / lezen.
Nee een NAND is verder eigenlijk niet anders dan een NOR. Nor is alleen 16 MB en een NAND is 128MB. Ik doe de NOR PS3's altijd met mijn hardwarematige E3 Flasher met een NOR Clip. Dit is wel tricky en ik doe ook altijd 3 maal een dump, en kijk altijd met de hexeditor mijn dumps na als ik de dump heb.

Een tutorial zal ik niet maken aangezien er al tig tutorials zijn voor het hardwarematig downgraden van een PS3.

Die PS3 zit die nog steeds op OFW 3.56? Laatst was er een bericht dat je een 3.56 OFW PS3 kan downgraden zonder een flasher. Een eis is wel natuurlijk dat het niet een 3K model Slim is. Maar voor de exacte details zou ik dit even moeten nakijken.

Reageren is niet meer mogelijk