PS3 Custom Firmware 4.21... het onstaan!

Door Senaxx op vrijdag 26 oktober 2012 14:01 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 6.220

Het was eindelijk zover.... Echte nieuwe Custom Firmware voor de Playstation 3. Na de eerste hack van de PS3 in 2010 met PS3 Custom Firmware 3.55 zijn we na 2 jaar weer een nieuwe custom firmware verder. Ditmaal gebaseerd op de bijna laatste firmware beschikbaar 4.21

Het begin
In de "underground" was het al een tijdje bekend dat er in de officiële firmware van 4.21 een bug zat waardoor deze gedecrypt kon worden. En hier werd toen al stilletjes gewerkt aan een Custom Firmware 4.21 (CFW), alleen hier zat nog aardig wat werk aan en hier zou ook nog aardig wat extraatjes in komen. Dit was niet publiekelijk bekend totdat DeanK de maker van de populaire game manager in 1 van zijn multiMAN updates naar buiten bracht dat hij ondersteuning voor CFW 4.21 had ingebouwd. Hierop kwamen toen veel geruchten op gang dat 4.21 CFW er toch echt aan zat te komen.

De verbijstering
Ik kreeg een mailtje doorgestuurd of ik een nieuwe custom firmware wou gaan testen. Ik moest van een BlueDisk site (leek erg scammerig) een firmware download tooltje downloaden en in mijn mailtje werden er ook netjes 3 cd-keys meegeleverd om deze firmware te mogen downloaden. Nadeel van deze methode was ook dat ik mijn eigen eid0 hier in moest toevoegen om een firmware te kunnen genereren. En deze CFW dus gebonden was aan mijn console zonder dat je deze bij iemand anders kon installeren.

Diep in de nacht begon ik met het installeren van deze zogenaamde Custom Firmware 4.25. Ik was niet zo bang dat er iets kon gebeuren omdat ik toch een hardware flasher heb en een back-up heb van mijn NOR. En tot mijn grote verbazing flashte deze firmware netjes mijn PS3 naar CFW 4.25. Snel een paar tests uitgevoerd en bevestigd naar PS3Crunch de website waar ik voor werk. Snel ook een videootje gemaakt om bij het nieuwsbericht te zetten, in mijn opwinding was ik nog vergeten om op record te drukken dus ik mocht het hele voorbeeld nog een keer gaan doen.


Nachtwerk
Na het nieuwsbericht rond 3:30 nachts begon toen het rumoer. Het leek er op dat deze website er geld mee wou verdienen doormiddel van cd-keys te verkopen. Echter dit leek zo, en er is nooit een woord over gezegd op hun site. Maar toch trokken veel mensen deze conclusie, waarom zouden ze anders niet gewoon de CFW beschikbaar stellen?

Ik heb alle mogelijke bestanden die ik destijds in mijn bezit had gedeeld zodat hier onderzocht kon worden hoe dit werkte, en eventueel een CFW van gemaakt kan worden zonder het benodigd zijn van een EID0. Naderhand hoorde ik dat het maar 3 uurtjes heeft geduurd voordat ze door middel van mij en andere bestanden hadden uitgevogeld hoe dit gedaan werd.

Rogero CFW 4.21
Hierop werden de de instructies gegeven hoe je zelf (indien je de kennis hebt) een Custom Firmware 4.21 kan maken op basis van 4.21. En dit gebeurde ook al snel, bijna 24 uur na mijn filmpje van de BlueDisk CFW 4.25 doormiddel van een release van Rogero CFW 4.21.

Het Rogero CFW 4.21 is nog weer een verhaal apart. Dit is voor een nieuwe blogpost!